€ 25.000 voor meer onderzoek naar IBD en meer bekendheid over deze ernstige ziekte

Met onze projecten hebben we één doel voor ogen: zo veel mogelijk geld ophalen voor meer onderzoek naar het ontstaan en behandelen van de ziekte en voor meer bekendheid en informatie over IBD. 

Meer bekendheid

Een op de 200 mensen heeft de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa. Een ziekte die vaak ontstaat in de leeftijd van 18-25 jaar. Maar ook komen er jaarlijks 300 kinderen onder de 18 jaar bij. Ondanks verschillende behandelmogelijkheden is de ziekte nog steeds niet te genezen en moeten patiënten dagelijks medicatie gebruiken, operaties ondergaan en/of  worden stoma’s aangelegd. De ziektes zijn ernstig en vermoeidheid speelt bij 60% van de mensen een belangrijke rol.

Daarom zet de CCUVN zich in om meer geld op te halen voor onderzoek naar het ontstaan, behandelen en voorkomen van de ziekte, maar ook om meer bekendheid en informatie over de ziektes te geven.  

Hoe bereiken wij ons doel?

Deelnemers aan projecten betalen inschrijfgeld. Daarnaast vragen wij de deelnemers hun deelname te laten sponsoren, door een sponsorbijdrage van vrienden, familie, collega’s, bedrijven etc te vragen. Alle gelden samen komen ten goede aan meer bekendheid en informatie over IBD en meer onderzoek naar het ontstaan en behandelen van de ziektes. Met de verschillende evenementen willen we minstens  € 25.000 euro ophalen. 

Durf jij de uitdaging aan? Schrijf je dan snel in.  

Meer informatie over IBD

Wil je meer informatie over het ziektebeeld en de vereniging ga dan naar www.crohn-colitis.nl. Bekijk de trailer van 'Shit! de film' en zie hoe het is om te leven met een chronische darmziekte.