Actie van Marcel Van Hooijdonk voor CCUVN

Marcel Van Hooijdonk
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
Normal 698737fef8a5c916fcce9ddb0fc42b50fa2f6f60
van totaal € 150 (0%)

De Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) zet zich in voor mensen met de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa en andere aanverwante aandoeningen. De CCUVN geeft voorlichting, zet lotgenotencontact op en komt op voor de belangen van de patiënten. Omdat Marcel Van Hooijdonk graag dit goede doel wil helpen met geld inzamelen, is hij een actie gestart. Door middel van deze actie wil hij graag een mooi bedrag ophalen voor CCUVN.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle

Minder opnamen van darmziekte-patiënten dankzij online begeleiding

23-10-2017 | 10:41 Gepubliceerd: 15 juli 2017   De e-health-toepassing MijnIBDCoach, die helpt bij de begeleiding van patiënten met een chronische inflammatoire darmaandoening (IBD) zoals Crohn, blijkt succesvol. De toepassing zorgt ervoor dat het aantal ziekenhuisopnamen is gehalveerd, er minder polibezoeken plaatsvinden en dat er een betere therapietrouw is. Dat blijkt uit een onderzoek onder bijna duizend patiënten in verschillende Nederlandse ziekenhuizen, onder leiding van het Maastricht UMC+. MijnIBDCoach laat de patiënt op een interactieve manier over zijn ziekte leren en laat hem of haar communiceren met zijn behandelaar. Die kan op zijn beurt de patiënt op afstand volgen en indien nodig actie ondernemen. De helft van de onderzoekdeelnemers mocht de toepassing gebruiken. Uit het onderzoek (zaterdag gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet) blijkt dat het aantal patiënten dat in het ziekenhuis opgenomen moest worden, met 50 procent is verlaagd in vergelijking met de groep die de toepassing niet gebruikte. Wat betreft bezoeken aan de polikliniek is er een afname van 39 procent geconstateerd. Ook zijn patiënten die gebruik maken van de toepassing meer tevreden over de kwaliteit van zorg. 80.000 Nederlanders Meer dan 80.000 Nederlanders hebben in Nederland last van een chronische darmziekte. De ziekte van Crohn en colitis ulcerosa zijn de twee voornaamste vormen van chronische ontstekingsziekten van de darm. "Dit bewijst de meerwaarde en potentie van e-health toepassingen voor het efficiënter inrichten van de zorg", aldus maag,- darm-, leverarts Marieke Pierik.  "De tool levert dus een waardevolle bijdrage aan de zorg voor patiënten met een chronische darmaandoening. Willen we de kosten in de toekomst beheersbaar blijven houden, dan zijn structurele veranderingen in de zorg nodig. E-health toepassingen, zoals MijnIBDcoach, zijn uitermate geschikt om het primaire zorgproces efficiënter in te richten, zonder het belang en de behoeften van de patiënt uit het oog te verliezen." Marcel Van Hooijdonk  is een actie gestart voor CCUVN. Zij zetten zich in voor patiënten met de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa en andere aanverwante aandoeningen. Door middel van deze actie wil hij zoveel mogelijk geld inzamelen voor CCUVN.
Lees meer